Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

Τυρόπιτα Κανταϊφι με ροκφόρ

Υλικά
  • 1 πακέτο κανταϊφι
  • 100γρ. ροκφόρ λιωμένο
  • 250γρ. γκούντα τριμμένο
  • 150γρ. φέτα λιωμένη
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 150γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
  • 4 αυγά
  • 1/2 λίτρο γάλα
  • 160γρ. βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα τρία τυριά, το αλάτι και το πιπέρι. Σε λίγο βούτυρο σοτάρουμε το κρεμμύδι και το μπέικον 5 - 6 λεπτά. Τα προσθέτουμε στο μείγμα των τυριών και τα ανακατεύουμε καλά. Ανοίγουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί το μισό κανταϊφι. Απλώνουμε το μείγμα των τυριών και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταϊφι. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και το ρίχνουμε από πάνω. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και περιχύνουμε την πίτα. Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς για 35-40 λεπτά.

Σπετσοφάι

Υλικά
  • 2 φρέσκιες ντομάτες
  • 2 λουκάνικα χωριάτικα
  • 2 κίτρινες πιπεριές
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 2 πορτοκαλί πιπεριές
  • 250γρ. χυμό ντομάτας
  • 2 κρεμμύδια
  • ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κουταλάκι νοστιμιά Maggie
  • Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Κόβουμε τα λουκάνικα σε κομμάτια και τα τηγανίζουμε. Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες και τις πιπεριές σε μπαστουνάκια. Ζεσταίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνουμε λάδι και σοτάρουμε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια. Ρίχνουμε την ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και αφού κόψουμε την ντομάτα σε κομματάκια, την ρίχνουμε μαζί με τον χυμό και τη νοστιμιά. Τα αφήνουμε να βράσουν 15-20 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα λουκάνικα για 4-5 λεπτά ακόμα.