tag:blogger.com,1999:blog-46895164849858923752024-02-08T16:28:44.392+02:00Venea's RecipesVeneahttp://www.blogger.com/profile/04215100988138889603noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-4689516484985892375.post-67961785138767483772010-06-07T21:19:00.003+03:002010-06-07T21:34:46.520+03:00Κοτόπιτα<div style="text-align: justify;">Ας ξαραχνιάσουμε λιγάκι το κακόμοιρο blogaki με μία συνταγή για κοτόπιτα!<br />Υλικά<br /></div><ul style="text-align: justify;"><li>1/2 κιλό κοτόπουλο στήθος</li><li>1 φλυτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος</li><li>1 κουταλιά τριμμένη φρυγανιά</li><li>2 αυγά και έναν κρόκο<br /></li><li>κομματάκια ζαμπόν-μπέικον</li><li>τυρί τριμμένο, κατά προτίμηση regatο ή γκούντα</li><li>λίγο μαϊντανό<br /></li><li>αλάτι - πιπέρι</li><li>λίγο λάδι</li><li>2 φύλλα σφολιάτας<br /></li></ul><div style="text-align: justify;">Εκτέλεση<br />Βράζουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε μικρά μικρά κομματάκια.<br />Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ όλα τα υλικά εκτός από τον ένα κρόκο αυγού που κρατάμε για να απλώσουμε στο τέλος στη πίτα μας ώστε να πάρει ωραίο χρώμα στο ψήσιμο.<br />Απλώνουμε σε ένα ταψάκι το ένα φύλλο σφολιάτας αφού το έχουμε λαδώσει, ρίχνουμε τη γέμιση, σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο, χαράζουμε σε κομμάτια, χτυπάμε και απλώνουμε τον κρόκο αυγού και έτοιμο για το φούρνο!<br />Στους 180-200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδοκοκκινίσει!!<br /><br />Καλή όρεξη!<br /><br /></div>Veneahttp://www.blogger.com/profile/04215100988138889603noreply@blogger.com8tag:blogger.com,1999:blog-4689516484985892375.post-71668781537575857192009-11-22T21:02:00.003+02:002009-11-22T21:13:39.802+02:00Ψαρονέφρι Γεμιστό<div style="text-align: justify;"><span style="font-size:130%;">Υλικά<br /></span></div><ul style="text-align: justify;"><li><span style="font-size:130%;">Ψαρονέφρι ( ζητάμε από τον χασάπη να μας το ανοίξει και να το χτυπήσει)</span></li><li><span style="font-size:130%;">Σάλτσα πέστο</span></li><li><span style="font-size:130%;">Χαλούμι</span></li><li><span style="font-size:130%;">Ντομάτα</span></li><li><span style="font-size:130%;">Αλάτι, πιπέρι</span></li></ul><div style="text-align: justify;"><span style="font-size:130%;"> Για την σάλτα<br /></span></div><ul style="text-align: justify;"><li><span style="font-size:130%;">1/2 κρέμα γάλακτος</span></li><li><span style="font-size:130%;">3 κουταλάκια μουστάρδα</span></li><li><span style="font-size:130%;">κόκους ροζ πιπεριού</span></li></ul><div style="text-align: justify;"><span style="font-size:130%;">Εκτέλεση<br /><br />Ανοίγουμε το ψαρονέφρι, αλατοπιπερώνουμε, αλείφουμε με σάλτσα πέστο και στο κέντρο βάζουμε κομματάκια ντομάτας και κομματάκια χαλούμι.<br />Το τυλίγουμε σε ρολό και στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες. Το αλείφουμε απ' έξω με λίγο λάδι και το βάζουμε σε ένα ταψάκι με λίγο νεράκι μέσα.<br />Ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου στον αέρα μέχρι να ροδοκοκκινίσει!!<br />Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε την μουστάρδα και τους κόκους του πιπεριού. Αφήνουμε να δέσει λίγο.<br />Κόβουμε το έτοιμο ψαρονέφρι σε ροδέλες και περιχύνουμε με την σάλτσα!!<br />Μπορούμε να συνοδέψουμε με ρυζάκι ή πουρέ!!<br /><br /><br />Y.Γ. Ιφιγένεια σε ευχαριστώ πολύ για την συνταγούλα..είναι πεντανόστιμη!!</span><br /></div>Veneahttp://www.blogger.com/profile/04215100988138889603noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-4689516484985892375.post-69701003665345983102009-09-23T08:41:00.003+03:002009-09-23T08:53:50.269+03:00Μαγικός Πουρές (Πουρές Φούρνου)<div style="text-align: justify;"><span style="font-size:130%;">Υλικά</span><br /></div><ul style="text-align: justify;"><li><span style="font-size:130%;">1 κιλό πατάτες</span></li><li><span style="font-size:130%;">2 αυγά</span></li><li><span style="font-size:130%;">1/2 φλυτζάνι γάλα</span></li><li><span style="font-size:130%;">2 κουταλιές βούτυρο</span></li><li><span style="font-size:130%;">4 κουταλιές κεφαλοτύρι τριμμένο</span></li><li><span style="font-size:130%;">250γρ μπέικον</span></li><li><span style="font-size:130%;">200γρ μοτσαρέλα</span></li><li><span style="font-size:130%;">αλάτι - πιπέρι - μοσχοκάρυδο</span></li><li><span style="font-size:130%;">τριμμένη φρυγανιά</span></li><li><span style="font-size:130%;">επιπλέον κεφαλοτύρι<br /></span></li></ul><div style="text-align: justify;"><span style="font-size:130%;">Εκτέλεση</span><br /><br /><span style="font-size:130%;">Βράζουμε τις πατάτες σε νερό, καθαρισμένες και κομμένες κομμάτια. Αφού βράσουν καλά τις λιώνουμε στο μίξερ, προσθέτουμε τα αυγά, το βούτυρο, το κεφαλοτύρι, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά ώστε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί , πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά και απλάνουμε τον μισό πουρέ, ψιλοκόβουμε το μπέικον, προσθέτουμε την τριμμένη μοτσαρέλα και σκεπάζουμε με τον υπόλοιπο πουρέ. Πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι και ψήνουμε στους 180 οC μέχρι να ροδοκοκινίσει. Περίπου 40 λεπτά!!!</span><br /></div>Veneahttp://www.blogger.com/profile/04215100988138889603noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-4689516484985892375.post-11181856266660415042009-04-06T20:33:00.003+03:002009-04-06T21:57:02.180+03:00Cookies Με Μούσλι<span style="font-family: georgia;font-size:130%;" ><span style="font-size:100%;">Πάμε τώρα και σε κάτι γλυκό!!<br />Super Cookies με μούσλι!<br />Συνταγή της φίλης μου της Ρούλας και του Seth!!<br /></span><br /><span style="font-size:100%;"><span style="font-size:130%;">Υλικά</span><br /></span></span><ul><li><span style="font-family: georgia;font-size:100%;" >1 κούπα βούτυρο</span></li><li><span style="font-family: georgia;font-size:100%;" >2 αυγά</span></li><li><span style="font-family: georgia;font-size:100%;" >1 κούπα μαύρη ζάχαρη</span></li><li><span style="font-family: georgia;font-size:100%;" >1 κούπα ζάχαρη (Αν δεν έχουμε μαύρη ζάχαρη, δυο κούπες από την κανονική είναι μια χαρά!)</span></li><li style="font-family: georgia; text-align: justify;"><span style="font-size:100%;">2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις</span></li><li style="font-family: georgia; text-align: justify;"><span style="font-size:100%;">1 κουταλάκι baking powder</span></li><li style="font-family: georgia; text-align: justify;"><span style="font-size:100%;">1 κουταλάκι βανίλια</span></li><li style="font-family: georgia; text-align: justify;"><span style="font-size:100%;">1 κουταλάκι σόδα</span></li><li style="font-family: georgia; text-align: justify;"><span style="font-size:100%;">½ κουταλάκι αλάτι</span></li><li style="font-family: georgia; text-align: justify;"><span style="font-size:100%;">2,5 κούπες μούσλι (oatmeal) σε σκόνη (στο multi μια χαρά είναι)</span></li><li style="font-family: georgia; text-align: justify;"><span style="font-size:100%;">1 κουβερτούρα τριμμένη</span></li><li style="font-family: georgia; text-align: justify;"><span style="font-size:100%;">350 γραμμάρια σταγόνες κουβερτούρας </span></li><li style="font-family: georgia; text-align: justify;"><span style="font-size:100%;">1 ½ κούπα ψιλοκομμένοι ξηροί καρποί (δικής σου επιλογής)<br /></span></li></ul><span style="font-family: georgia;font-size:130%;" >Εκτέλεση</span><br /><span style="font-family: georgia;font-size:100%;" >Χτυπάμε το βούτυρο με τα αυγά και την ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα</span><br /><span style="font-family: georgia;font-size:100%;" >Τρίβουμε το μούσλι στο μπλέντερ μέχρι να γίνει σκόνη.</span><br /><span style="font-family: georgia;font-size:100%;" >Ανακατεύουμε την βανίλια, το baking powder, το μούσλι, το αλάτι, την τριμμένη κουβερτούρα και την σόδα με το αλεύρι. Τα προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε καλά. Τέλος προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και την κουβερτούρα</span><br /><span style="font-family: georgia;font-size:100%;" >Κάνουμε μικρά μπαλάκια, (στο μέγεθος καρυδιού) τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 10 - 15 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.</span> Προσέχουμε να αφήσουμε λίγο κενό ανάμεσα στα μπισκοτάκια γιατί απλώνουν.<br /><br /><span style="font-family: georgia;font-size:100%;" >Βγαίνουν γύρω στα 50 cookies</span><br /><br /><span style="font-family: georgia;font-size:100%;" >Tips: </span><span style="font-family: georgia;font-size:100%;" >Εγώ αντί για σταγόνες κουβερτούρας, πρόσθεσα ψιλοκομμένη σοκολάτα γάλακτος και έγιναν ακόμα καλύτερα!</span>Veneahttp://www.blogger.com/profile/04215100988138889603noreply@blogger.com4tag:blogger.com,1999:blog-4689516484985892375.post-72969258928450635262009-04-04T19:57:00.000+03:002009-04-04T20:11:39.482+03:00Αλμυρό ΚέικΗ αγαπημένη συνταγή της ξαδερφούλας μου...Εεε..Τόνια??<br /><br /><span style="font-weight: bold;">Υλικά</span><br /><ul><li>4 αυγά</li><li>1 γιαούρτι</li><li>1 φλυτζάνι του τσαγιού ζαμπόν ψιλοκομμένο (περίπου 300γρ)</li><li>2 φλυτζάνια του τσαγιού τυρί τριμμένο (τύπου regato)</li><li>1/2 κούπα ηλιέλαιο</li><li>2 κούπες του τσαγιού αλέυρι που φουσκώνει μόνο του<br /></li><li>1 κουταλάκι baking<br /></li><li>1/2 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη</li><li>1/2 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη</li></ul><span style="font-weight: bold;">Εκτέλεση</span><br /><br /><div style="text-align: justify;">Ανακατεύουμε σε ένα δοχείο με ένα κουτάλι αρχικά το αλέύρι, το baking, το ηλιέλαιο, τα αυγά και το γιαούρτι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί, το ζαμπόν και τις πιπεριές. Τοποθετούμε το μείγμα σε μία φόρμα για κέικ αφού πρώτα την έχουμε αλέιψει καλά με ηλιέλαιο. Ψήνουμε για 45 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου. Από φούρνο σε φούρνο ο χρόνος μπορεί να διαφέρει. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το κέικ μας να ροδίσει. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει πριν σερβίρουμε.<br /></div>Veneahttp://www.blogger.com/profile/04215100988138889603noreply@blogger.com4tag:blogger.com,1999:blog-4689516484985892375.post-25149186281934353612009-03-23T21:40:00.000+02:002009-03-23T21:54:26.707+02:00Μανιταρόπιτα<span style="font-weight: bold;">Υλικά</span><br /><ul><li>2 φύλλα σφολιάτας</li><li>200 γρ. κρέμα γάλακτος</li><li>300 γρ. μανιτάρια<br /></li><li>1 κ. σούπας βούτυρο</li><li>1 κρεμμύδι</li><li>6 φέτες ζαμπόν</li><li>1 φλυτζάνι κίτρινο τυρί τριμμένο</li><li>1 αυγό</li><li>αλάτι-πιπέρι</li><li>λίγο άνιθο ψιλοκομμένο</li></ul><span style="font-weight: bold;">Εκτέλεση</span><br /><div style="text-align: justify;">Πλένουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φετάκια. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε κυβάκια, το ζαμπόν σε λωρίδες. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και σωτάρουμε το κρεμμύδι με τα μανιτάρια. Στο τέλος προσθέτουμε το ζαμπόν, την κρέμα γάλακτος, το άνιθο και αλατοπίπερο. Το αφήνουμε στη φωτια 5 εώς 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το τυρί και ανακατέβουμε. Σε βουτυρομένο πυρίμαχο σκεύος στρώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας, ρίχνουμε τα μανιτάρια και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο. Κλείνουμε τα φύλλα , χτυπάμε το αυγό και με αυτό αλοίφουμε το φύλλο. Τρυπάμε με ένα πηρούνι σε διάφορα σημεία και ψήνουμε για 40 - 45 λεπτά στους 200 βαθμούς κελσίου.<br /></div>Veneahttp://www.blogger.com/profile/04215100988138889603noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-4689516484985892375.post-21019983971975167542009-03-18T20:09:00.000+02:002009-03-18T20:34:45.397+02:00Ρολό Κιμά Με Πικάντικη Σάλτσα<span style="font-weight: bold;">Υλικά</span><br /><ul><li>1/2 κιλό κιμά</li><li>4 φέτες ψωμί του τοστ</li><li>2 αυγά</li><li>4 κουταλιές της σούπας τριμμένο κεφαλοτύρι</li><li>1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο<br /></li><li>2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες<br /></li><li>1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη</li><li>2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό<br /></li><li>4-5 μέτριες σφιχτές ντομάτες</li><li>1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι</li><li>αλάτι-πιπέρι</li><li>λίγο γάλα</li><li>λίγο λάδι</li></ul> Για την σάλτσα<br /><ul><li>100ml μαγιονέζα</li><li>2 κουταλίες της σούπας κέτσαπ</li><li>1/2 κουταλάκι του γλυκού ουίσκι</li><li>3-4 σταγόνες ταμπάσκο</li><li>1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό</li><li>αλάτι-πιπέρι</li></ul><br /><div style="text-align: justify;"><span style="font-weight: bold;">Εκτέλεση</span><br />Μουσκεύουμε το ψωμί στο γάλα, το στίβουμε και το ζυμώνουμε με τον κιμά, τα αυγά, το ξύδι, 2 κουταλιές τριμμένο κρεμμύδι, 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό, το σκόρδο, το κεφαλοτύρι, λίγη ρίγανη, λίγο αλάτι και πιπέρι. Πλάθουμε 1 ρολό, το αλοίφουμε με λίγο λάδι και το τυλίγουμε σε λαδόκολλα. Ψήνουμε μια ώρα στους 180 βαθμούς Κελσίου. Ανάλογα με τον φούρνο ίσως χρειαστεί να ξετυλίξουμε το ρολό απο την λαδόκολλα και να το αφήσουμε να πάρει χρώμα.<br /></div><br /><div style="text-align: justify;">Για την σάλτσα ανακατεύουμε όλα τα υλικά και την βάζουμε στο ψυγείο να σταθεί.<br /><br />Κόβουμε το ρολό σε ροδέλες σε μια πιατέλα και τις ντομάτες επίσης σε ροδέλες. Αφαιρούμε την ψίχα της ντομάτας από τις ροδέλες και τις τοποθετούμε πάνω στον κιμά γεμίζοντάς με την σάλτσα.<br /></div>Veneahttp://www.blogger.com/profile/04215100988138889603noreply@blogger.com3tag:blogger.com,1999:blog-4689516484985892375.post-11249595436383378892009-02-18T21:38:00.000+02:002009-02-18T21:47:42.083+02:00Πατάτες Σουφλε<span style="font-weight: bold;">Υλικά</span><br /><ul><li>250 γρ. φέτες Milner</li><li>250 γρ. φέτες καπνιστή γαλοπούλα</li><li>200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο</li><li>1 κιλό πατάτες</li><li>λίγο βούτυρο</li><li>αλάτι - πιπέρι</li></ul><span style="font-weight: bold;">Εκτέλεση</span><br />Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε λεπτές στρογγυλές φέτες και τις αλατοπιπερώνουμε. Απλώνουμε σε πυρίμαχο σκεύος βουτυρωμένο μια στρώση πατάτες, μια στρώση γαλοπούλα, προσθέτουμε λίγο βούτυρο και πασπαλίζουμε με καφαλοτύρι. Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.Veneahttp://www.blogger.com/profile/04215100988138889603noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4689516484985892375.post-10276435625717414062009-01-25T22:01:00.000+02:002009-01-25T22:11:50.767+02:00Τυρόπιτα Κανταϊφι με ροκφόρ<span style="font-weight: bold;font-family:arial;" >Υλικά<br /></span><ul><li>1 πακέτο κανταϊφι</li><li>100γρ. ροκφόρ λιωμένο</li><li>250γρ. γκούντα τριμμένο</li><li>150γρ. φέτα λιωμένη</li><li>2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα</li><li>150γρ. μπέικον ψιλοκομμένο</li><li>4 αυγά</li><li>1/2 λίτρο γάλα</li><li>160γρ. βούτυρο</li><li>αλάτι</li><li>πιπέρι</li></ul><span style="font-weight: bold;">Εκτέλεση</span><br /><div style="text-align: justify;"> Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα τρία τυριά, το αλάτι και το πιπέρι. Σε λίγο βούτυρο σοτάρουμε το κρεμμύδι και το μπέικον 5 - 6 λεπτά. Τα προσθέτουμε στο μείγμα των τυριών και τα ανακατεύουμε καλά. Ανοίγουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί το μισό κανταϊφι. Απλώνουμε το μείγμα των τυριών και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταϊφι. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και το ρίχνουμε από πάνω. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και περιχύνουμε την πίτα. Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς για 35-40 λεπτά.</div>Veneahttp://www.blogger.com/profile/04215100988138889603noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-4689516484985892375.post-84165826671633125782009-01-25T21:47:00.000+02:002009-01-25T22:13:14.869+02:00Σπετσοφάι<span style="font-family:arial;"><span style="font-weight: bold;">Υλικά<br /></span></span><ul><li>2 φρέσκιες ντομάτες</li><li>2 λουκάνικα χωριάτικα</li><li>2 κίτρινες πιπεριές</li><li>2 πράσινες πιπεριές</li><li>2 κόκκινες πιπεριές</li><li>2 πορτοκαλί πιπεριές</li><li>250γρ. χυμό ντομάτας</li><li>2 κρεμμύδια</li><li>ρίγανη</li><li>αλάτι</li><li>πιπέρι</li><li>1 κουταλάκι νοστιμιά Maggie</li><li>Ελαιόλαδο<br /></li></ul><span style="font-weight: bold;">Εκτέλεση</span><br /><div style="text-align: justify;"> Κόβουμε τα λουκάνικα σε κομμάτια και τα τηγανίζουμε. Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες και τις πιπεριές σε μπαστουνάκια. Ζεσταίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνουμε λάδι και σοτάρουμε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια. Ρίχνουμε την ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και αφού κόψουμε την ντομάτα σε κομματάκια, την ρίχνουμε μαζί με τον χυμό και τη νοστιμιά. Τα αφήνουμε να βράσουν 15-20 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα λουκάνικα για 4-5 λεπτά ακόμα.</div>Veneahttp://www.blogger.com/profile/04215100988138889603noreply@blogger.com2