Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2009

Μανιταρόπιτα

Υλικά
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 300 γρ. μανιτάρια
  • 1 κ. σούπας βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι
  • 6 φέτες ζαμπόν
  • 1 φλυτζάνι κίτρινο τυρί τριμμένο
  • 1 αυγό
  • αλάτι-πιπέρι
  • λίγο άνιθο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Πλένουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φετάκια. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε κυβάκια, το ζαμπόν σε λωρίδες. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και σωτάρουμε το κρεμμύδι με τα μανιτάρια. Στο τέλος προσθέτουμε το ζαμπόν, την κρέμα γάλακτος, το άνιθο και αλατοπίπερο. Το αφήνουμε στη φωτια 5 εώς 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το τυρί και ανακατέβουμε. Σε βουτυρομένο πυρίμαχο σκεύος στρώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας, ρίχνουμε τα μανιτάρια και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο. Κλείνουμε τα φύλλα , χτυπάμε το αυγό και με αυτό αλοίφουμε το φύλλο. Τρυπάμε με ένα πηρούνι σε διάφορα σημεία και ψήνουμε για 40 - 45 λεπτά στους 200 βαθμούς κελσίου.

2 σχόλια:

  1. Αν δεν έχουμε αντικολλητικο τηγάνι και πυρίμαχο σκεύος...τι κάνουμε;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έρχεσαι να σου κάνω το τραπέζι γλυκία μου!!
    Σε φιλώ! :pp

    ΑπάντησηΔιαγραφή