Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Κοτόπιτα

Ας ξαραχνιάσουμε λιγάκι το κακόμοιρο blogaki με μία συνταγή για κοτόπιτα!
Υλικά
  • 1/2 κιλό κοτόπουλο στήθος
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιά τριμμένη φρυγανιά
  • 2 αυγά και έναν κρόκο
  • κομματάκια ζαμπόν-μπέικον
  • τυρί τριμμένο, κατά προτίμηση regatο ή γκούντα
  • λίγο μαϊντανό
  • αλάτι - πιπέρι
  • λίγο λάδι
  • 2 φύλλα σφολιάτας
Εκτέλεση
Βράζουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε μικρά μικρά κομματάκια.
Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ όλα τα υλικά εκτός από τον ένα κρόκο αυγού που κρατάμε για να απλώσουμε στο τέλος στη πίτα μας ώστε να πάρει ωραίο χρώμα στο ψήσιμο.
Απλώνουμε σε ένα ταψάκι το ένα φύλλο σφολιάτας αφού το έχουμε λαδώσει, ρίχνουμε τη γέμιση, σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο, χαράζουμε σε κομμάτια, χτυπάμε και απλώνουμε τον κρόκο αυγού και έτοιμο για το φούρνο!
Στους 180-200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδοκοκκινίσει!!

Καλή όρεξη!

8 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπραβο, Κατερίνα!!! Κι έψαχνα μια καλή συνταγή για κοτόπιτα!!!! Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να σημειώσω πως η ποσότητες του τυριού και του ζαμπόν όπως θα καταλάβατε, τα έχω αφήσει στην κρίση σας!! Και επίσης αντί για πίτα, γίνεται και πολύ νόστιμο ρολό!! :) Αυτά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μου τρέχουν τα σάλια και είμαι και νηστική από το πρωί!

    Δε φτιάχνεις μία να τη στείλεις από δώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η κοτόπιτα είναι από τα αγαπημένα μου φαγητά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή