Σάββατο 4 Απριλίου 2009

Αλμυρό Κέικ

Η αγαπημένη συνταγή της ξαδερφούλας μου...Εεε..Τόνια??

Υλικά
  • 4 αυγά
  • 1 γιαούρτι
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού ζαμπόν ψιλοκομμένο (περίπου 300γρ)
  • 2 φλυτζάνια του τσαγιού τυρί τριμμένο (τύπου regato)
  • 1/2 κούπα ηλιέλαιο
  • 2 κούπες του τσαγιού αλέυρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουταλάκι baking
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1/2 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε ένα δοχείο με ένα κουτάλι αρχικά το αλέύρι, το baking, το ηλιέλαιο, τα αυγά και το γιαούρτι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί, το ζαμπόν και τις πιπεριές. Τοποθετούμε το μείγμα σε μία φόρμα για κέικ αφού πρώτα την έχουμε αλέιψει καλά με ηλιέλαιο. Ψήνουμε για 45 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου. Από φούρνο σε φούρνο ο χρόνος μπορεί να διαφέρει. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το κέικ μας να ροδίσει. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει πριν σερβίρουμε.

4 σχόλια:

  1. Ομολογουμένως δε μπορώ να αντισταθώ.....

    Καλή επιτυχία σε όσους προσπαθήσουν να το φτιάξουν...θα μεινουν πολύ ευχαριστημενοι....

    Ειναι εγγύηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή